Morszczuk w cieście koperkowym







Składniki

  • filet z morszczuka 2 filety
  • koperek 3 łyżki siekany
  • mąka 3 łyżki
  • mleko 4 łyżki
  • jajka 1 szt
  • ser wędzony 1 mały oscypek
  • sól do smaku 3 szczypty
  • pieprz 3 szczypty
  • kolendra 3 szczypty
  • olej do smażenia 6 łyżek

Rybę kroimy na mniejsze kawałki.

Białko oddzielamy i ubijamy an sztywno.
Żółtko mieszamy z mąką, mlekiem, przyprawami, startym serem, koperkiem i na koniec łączymy z białkiem, jeśli potrzeba dodajemy mleka więcej.

Następnie zanurzamy w cieście rybę, po czym smazymy na małej ilości oleju, aż do upieczenia się jej w środku.

Podajemy z sałatkami. 




Komentarze

  1. super rybka :) smacznie wygląda ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zwykle unikam maczania ryby w cieście, ale ta koperkowa wersja do mnie przemawia.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz