Składniki
-
filet z morszczuka 2 filety
-
koperek 3 łyżki siekany
-
mąka 3 łyżki
-
mleko 4 łyżki
-
jajka 1 szt
-
ser wędzony 1 mały oscypek
-
sól do smaku 3 szczypty
-
pieprz 3 szczypty
-
kolendra 3 szczypty
-
olej do smażenia 6 łyżek
Rybę kroimy na mniejsze kawałki.
Białko oddzielamy i ubijamy an sztywno.
Żółtko mieszamy z mąką, mlekiem, przyprawami, startym serem, koperkiem i na koniec łączymy z białkiem, jeśli potrzeba dodajemy mleka więcej.
Następnie zanurzamy w cieście rybę, po czym smazymy na małej ilości oleju, aż do upieczenia się jej w środku.
Podajemy z sałatkami.
super rybka :) smacznie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńZwykle unikam maczania ryby w cieście, ale ta koperkowa wersja do mnie przemawia.
OdpowiedzUsuń