Filet z kurczaka w cieście z pietruszką i parmezanem







Składniki:
 Fileta kroimy w drobną kosteczkę nacieramy przyprawami , odstawiamy .
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę dodajemy do mięsa .

Parmezan ja miałam resztkę i chciałam go zużyć wiec też pokroiłam w kosteczkę .
Natkę myjemy , osuszamy i szatkujemy , łączymy ze sobą sładniki i dodajemy całe jaja , mieszamy .Odstawiamy an godzinkę
Do masy wlewamy mleko i dodajemy mąkę , mieszamy , konsystencja ma być gęsta , by można było spokojnie nakładac łyzką. Olej rozgrzewamy i ja smażę na 2 sposoby jak kotlety na patelni , tworząc płaskie placki , lub łyżką rzucam na rozgrzany olej i piekę jak frytki , esy floresy :) kilka minut wystarczy .













Komentarze

Prześlij komentarz