Smalec z fasoli zero waste












Kiedy w lodówce zalega szynka, czy kiełbasa ja od razu kroję ją w kosteczkę i na odrobinie oleju, przesmażam wraz z cebulką.

Dziś pokażę wam super zdrowy, pożywny i świetny przepis jako zero waste.

120g ugotowanej białej fasoli, może być z puszki
1 jabłko
100g szynki/kiełbasa/ co wam zalega w lodówce po świętach, imprezie, weekendzie
50g cebuli
1 łyżka oleju
1/2 łyżeczki majeranku
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki kminku


Wędlinę i cebulę kroimy w  kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy przyprawy, dusimy aż się ładnie zrumieni, ścieramy jabłko na dużych oczkach, dodajemy fasolę i całość blędujemy na gładką masę, podajemy gdy smaki się przegryzą najlepiej po 24h, koniecznie z ogórkiem kiszonym.


To idealna pasta, gdy dbamy o dietę, gdy nie chcemy by coś się marnowało, gdy już wszystko się nam przejadło.


Komentarze