Makaron shirataki konjac z warzywami i indykiem









Makaron konjac jest praktycznie bez kalorii, postanowiłam wypróbować czy jest on jadalny, gdyż co jak co, ale ja lubię jeść smacznie ;) upolowałam go w biedrze na tygodniu azjatyckim koszt 4zł



100g makaronu konjac
200g mięsa mielonego z indyka
450g mieszanki na patelnie mrożonej, u mnie cukinia, marchew, fasolka szparagowa, papryka
czosnek granulowany ok 1/3 łyżeczki
sól i pieprz po 1/3 łyżeczki
1/3łyżeczki kminku mielonego
1/3 łyżeczki majeranku
świeża natka ok 1 łyżka


SOS:
16g masła
16 g mąki orkiszowej
200ml mleka
35g gorgonzoli

Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić.

Na suchą patelnię dać mięso, przyprawy i przesmażyć, następnie mrożoną mieszankę, dusić az całość będzie miękka.

SOS:

Do garnka dać masło, dodać mąkę, mleko, ser i całość zblendować, wlać do warzyw, dodać makaron, wymieszać, na koniec natka pietruszki.

Wyszły 2 porcje każda po ok 380 kalorii.

Komentarze