Makaron konjac jest praktycznie bez kalorii, postanowiłam wypróbować czy jest on jadalny, gdyż co jak co, ale ja lubię jeść smacznie ;) upolowałam go w biedrze na tygodniu azjatyckim koszt 4zł
100g makaronu konjac
200g mięsa mielonego z indyka
450g mieszanki na patelnie mrożonej, u mnie cukinia, marchew, fasolka szparagowa, papryka
czosnek granulowany ok 1/3 łyżeczki
sól i pieprz po 1/3 łyżeczki
1/3łyżeczki kminku mielonego
1/3 łyżeczki majeranku
świeża natka ok 1 łyżka
SOS:
16g masła
16 g mąki orkiszowej
200ml mleka
35g gorgonzoli
Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Na suchą patelnię dać mięso, przyprawy i przesmażyć, następnie mrożoną mieszankę, dusić az całość będzie miękka.
SOS:
Do garnka dać masło, dodać mąkę, mleko, ser i całość zblendować, wlać do warzyw, dodać makaron, wymieszać, na koniec natka pietruszki.
Wyszły 2 porcje każda po ok 380 kalorii.
Komentarze
Prześlij komentarz