Omlet brownie czekoladowe?






Omlet czy brownie czekoladowe?

Szybki sposób na coś do kawy, warto zrobić od razu rano i schłodzić.

2 jajka
15g kakao
15 g mąki orkiszowej tortowej
1/2 łyżeczki proszku
kawałek ziarenek wanilii
20g czekolady
60g powideł bez cukru
2 łyżki stewi lub cukru jeśli nie liczysz kalorii




Białka ubijamy na sztywno ze stweią, gdy piana będzie sztywna dodajemy żółtka, miksujemy, nastepnie mąkę z proszkiem i kakao, delikatnie łączymy, teraz czas na powidła, sprawią, ze masa lekko opadnie, ale to nie musi być puszyste jak biszkopt, ma być smaczne, na koniec poszatkowana czekolada, masę wylewamy do foremki u mnie 20cm średnicy, patelnia która ma odłączaną rączkę, pieczemy w 180st ok 13 min.


Dno dobre wyłożyć papierem do pieczenia.

Całość ma 530kalorii

Komentarze