1 garść żurawiny suszonej
1 garść rodzynek dużych thomson
1 garść kokosu
1 garść miechunki suszonej
1 daktyl świeży
1 garść siemienia
2 jabłka
1 łyżka miodu
1 łyżka płatków migdałowych
1 łyżka pestek dyni
1łyżka mąki orkiszowej(lub więcej
zależy od soczystości jabłek)
1 łyżeczka kopiasta margaryny lub
masła
suszone owoce siekamy nożem na małe
części, dodajemy pozostałe składniki, starte jabłko i mieszamy,
formujemy małe kulki i dopiero na pergaminie je spłaszczamy,
pieczemy w 180st ok 30min, ja ich nie obracam, jeśli lubicie
chrupiące zróbcie cienkie, jeśli wilgotne to mogą mieć ok 1cm
grubości, pieczemy aż się zrumienią boki, zdejmujemy dopiero jak
przestygną, wtedy są lekko twardawe, po godzinie już miękną :)
Komentarze
Prześlij komentarz