Składniki;
35g mąki orkiszowej
25g mąki ryżowej
10g pieczarki
5g cebuli
5g drożdży babuni
1 łyzeczka ketchupu
1 plaster salami
60g mozzarelli light
3 szt czarne/zielone oliwki
1 plaster suszonego pomidora
Mąki
wymieszać, dodać drożdże szczyptę soli i 3 łyżki wody, jeśli jest taka
potrzeba można wody dolać, ale ostrożnie, bo potem będzie za rzadkie i
znów trzeba będzie dosypać mąki, ciasto opuszkami palców rozkładamy na
papierze do pieczenia, układamy nadzienie, smarujemy sosem, na wierzch
oregano, całość ląduje na patelnię pod przykrycie, na ok 10 min, jeśli
pojawiają się soki z sera/pieczarek, nie ma co się tym przejmować, część
odparuje, część wchłonie w ciasto, nic mu nie ujmując.
Komentarze
Prześlij komentarz