Sałatka w towarzystwie warzyw, tuńczyka i jaja











2 garście sałaty mieszanej
1 jajo
4 szt pomidorków koktajlowych
3 rzodkiewki
1/3 tuńczyka w kawałkach
6 oliwek czarnych i zielonych
szczypior 1 łyżka

2 suszone pomidory


W garnku gotujemy wodę z 2 łyżkami octu, gdy zacznie migotać, zamieszać łyżką a w powstały wir wlać jajko, rozbite wcześniej do kubeczka, gotować ok 3 min. zależy od jego wielkości, wyjąć na ręcznik papierowy i odsączyć z wody.

Na talerzu ułożyć porwaną sałatę, na nią kawałki tuńczyka, pokrojone pomidorki, oliwki, rzodkiewkę, osypujemy szczypiorkiem i na wierzch kładziemy jajko.

Całość osypujemy pieprzem i odrobiną soli, można też polać łyżką oliwy, choć tuńczyk z oleju, więc nie jest to konieczne.

#MasterTuńczyk






Wiosna na widelcu z tuńczykiem Princes

Komentarze