Ryż jaśminowy w Carry z warzywami




Ryż jaśminowy w Carry z warzywami
1 torebka ryżu jaśminowego
1 mała marchew

1/3 szt pietruszki
1 dymka
1/3 papryki czerwonej
1/3szt rzepy białej
1 skrzydełko bez skóry
½ łyżeczki Carry
sól do smaku
pieprz młotkowany z kolendrom do smaku
1 szczypta kminu rzymskiego
1 łyzeczka miodu
1 łyżka oleju z chilli
1 łyżka parmezanu

Na oleju układamy mięso i wszystkie pokrojone według uznania warzywa, ja preferuję paseczki, i robię to obieraczką do warzyw, marchew akurat miałam startą do sałatki więc taką wykorzystałam, całość doprawiamy, dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem.
Na koniec dodajemy zieloną część dymki, starty parmezan.Mięso można na tym etapie obrać z kości.
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Porcja dla 1-2 osób zależy od możliwości głodowych 

Danie pyszne, dietetyczne i bardzo szybkie w przygotowaniu.







Komentarze