Składniki:
6 łyżek suchego pęczaku
1 marchewka
1/2 papryki czerwonej
1/2 cebuli czerwonej
1 łyżka natki pietruszki poszatkowanej
50g parmezanu
1 łyżka oleju z czosnkiem
sól do smaku
1 szczypta kminku
1 szczypta młotkowanej kolendry
1 szczypta gałki muszkatołowej
1 szczypta cukru brązowego
Przygotowanie:
Kaszę gotujemy w osolonym wrzątku.
Na patelnię wlewamy olej, dodajemy warzywa pokrojone w paseczki,
przyprawy i na wolnym ogniu dusimy ok 25 min, niczym nie podlewamy,
warzywa mają się lekko skarmelizować.
Na koniec dodajemy do warzyw ugotowany pęczak, starty ser, natkę i
mieszamy.
Danie szybkie, sycące, pełnowartościowe, nie drogie, niskokaloryczne.
Komentarze
Prześlij komentarz