Kaszotto z warzywami



















Składniki:
6 łyżek suchego pęczaku 
1 marchewka
 1/2 papryki czerwonej
 1/2 cebuli czerwonej
 1 łyżka natki pietruszki poszatkowanej 
50g parmezanu
 1 łyżka oleju z czosnkiem 
sól do smaku
 1 szczypta kminku 
1 szczypta młotkowanej kolendry 
1 szczypta gałki muszkatołowej 
1 szczypta cukru brązowego 
 
 
 
 
 
Przygotowanie:
Kaszę gotujemy w osolonym wrzątku. Na patelnię wlewamy olej, dodajemy warzywa pokrojone w paseczki, przyprawy i na wolnym ogniu dusimy ok 25 min, niczym nie podlewamy, warzywa mają się lekko skarmelizować. Na koniec dodajemy do warzyw ugotowany pęczak, starty ser, natkę i mieszamy. Danie szybkie, sycące, pełnowartościowe, nie drogie, niskokaloryczne.
 
 
 

Komentarze