Makaron szpinakowy z sosem białym Łowicz









Jeden sos, wiele dań. Odkryj kulinarne możliwości takie, że Łooo!


400g makaronu ze szpinakiem
1 papryka
1 cebula
1 mała cukinia
2 ząbki czosnku
1 pierś z kurczaka
1 łyżka natki pietruszki
1 słoik sosu białego Łowicz
2 łyzki jogurtu greckiego
sól do smaku różowa himalajska
pieprz kolorowy do smaku
2 szczypty kminku mielonego
1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
3 łyzki startego parmezanu
2 łyżki oleju

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu.

Cebulę, czosnek, kroimy na drobno i przesmażamy, na oleju.
Następnie dodajemy pokrojoną pierś, paprykę i cukinię, całość doprawiamy i dusimy do miekkości warzyw.
Na sam koniec dodajemy sos Łowicz, jogurt i całość mieszamy, dodajemy makaron, starty ser, i przekładamy do naczynia do żaroodpornego, zapiekamy 5min w temp. 200st.

















Komentarze

  1. prosty i pyszny. czasem gotowe sosy jednak ułątwiają nam życie :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz