2 cukinie
1 filet z kurczaka
1 papryka
sól różowa do smaku
pieprz kolorowy do smaku
sos Winiary tatarski
papryka chilli ostra w proszku do smaku
rozmaryn 2 szczypty
lubczyk 2 szczypty
kolendra zmielona 2 szczypty
kozieradka 2 szczypty
kminek mielony 2 szczypty
3 łyzki oleju do posmarowania rusztu
Cukinię kroimy w cienkie plastry.
Fileta przekrajamy w poprzek na pół by był cieńszy.
Paprykę kroimy na 4 części.
Przyprawy mieszamy ze sobą, tworząc ziołową mieszankę oprószamy i mięso i warzywa.
Ruszt smarujemy olejem, kładziemy produkty i grillujemy z każdej strony, cukinię krótko, paprykę i fileta aż do miękkości po 5min z każdej strony.
Na grillowaną cukinię kładziemy porcję sosu Winiary tatarskiego, następnie po kawałku mięsa i papryki, zwijamy, spinamy wykałaczką.
Podajemy na ciepło lub zimno.
Proste połączenie, a danie staje się syte i niskokaloryczne, a do tego wyjątkowe i pyszne.
Przepis
bierze udział w Konkursie na
przepis miesiąca na Winiary.pl
Smacznie! :-)
OdpowiedzUsuń