Grillowany filet z warzywami

 1 filet z kurczaka
1 marchew
1 cebula czerwona
1/3 szt białej rzepy
1 warkoczyk wędzony (ser)

sól  różowa himalajska i pieprz kolorowy młotkowany  do smaku
suszone pomidory 2 szczypty
1 łyżka oleju
1 szczypta cukru
1 szczypta kminku mielonego
2 szczypty wędzonej mielonej papryczki


 Fileta nacieramy przyprawami i skrapiamy olejem, nagrzewamy patelnię grillową i kładziemy mięso, smazymy z każdej strony po 2-3 min.

Marchew, rzepę, cebulę obieramy, korzenie ścieramy obieraczką do warzyw, dzięki temu uzyskujemy cienkie fajne plastry, cebulę kroimy w piórka, oprószamy tymi samymi przyprawami i kładziemy obok mięsa, lekko je co chwilkę ruszając, podpiekamy,

Na sam koniec na patelnię wędruje ser warkoczyk, grilujemy go 2-3min.








Komentarze