Składniki
-
fasolka szparagowa 3 garście
-
ziemniaki ugotowane 4 szt
-
jajka przepiórcze 2 szt
-
masło klarowane 1 łyżka
-
bułka tarta 1 łyżka
-
sól himalajska 3 szczypta do smaku
-
pieprz czarny mielony 3 szczypty
-
cukier 1/2 łyżeczki
Ziemniaki z dnia poprzedniego ugotowana tłuczemy i przysmażamy na suchej teflonowej patelni.
Fasolkę gotujemy w osolonej i osłodzonej wodzie a"ldente, odcedzamy, studzimy i wrzucamy na patelnię na masło klarowane z odrobiną bułki tartej, przesmażamy ok 5-7min.
Wodę na jajko gotujemy z octem i solą, gdy zacznie wrzeć, wrzucamy jajko, wcześniej rozbite do szklaneczki, mieszamy tworząc wir i gotujemy ok 2min, bo przepiórcze są bardzo malutkie.
Ziemniaki wykładamy na talerz, u mnie foremka w kształcie serca, taka do ciasteczek, na ziemniaki dajemy fasolkę, a na koniec jajeczko, całość oprószamy solą i pieprzem i podajemy.
Komentarze
Prześlij komentarz