Składniki
-
filet z kurczaka 2 szt
-
papryka czerwona 2 paski
-
cebula 1/2 szt
-
por 2 słupki o szer. 1cm
-
ser żółty pikantny 2 paski długo dojrzewający
-
sól do smaku 4 szczypta do smaku
-
pieprz czarny mielony 4 szczypty
-
kolendra mielona 4 szczypty
-
kminek 4 szczypty
-
olej 2 łyżki
Filety rozbijamy na cienkie plastry, każdy oprószamy przyprawami z obu strony, na jeden bok układamy po paseczku warzyw i zwijamy w rulonik, miejscem składania, wkładamy na rozgrzaną patelnię z olejem i obsmażamy z każdej strony.
Następnie zalewamy wodą/bulionem do 2/3 wysokości mięsa i dusimy ok 40 min. na wolnym ogniu. Po tym czasie zwiększamy płomień i odparowujemy nadmiar soków.
Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówką.
Komentarze
Prześlij komentarz