Rolada drobiowa z serem i warzywami




Składniki

  • filet z kurczaka 2 szt
  • papryka czerwona 2 paski
  • cebula 1/2 szt
  • por 2 słupki o szer. 1cm
  • ser żółty pikantny 2 paski długo dojrzewający
  • sól do smaku 4 szczypta do smaku
  • pieprz czarny mielony 4 szczypty
  • kolendra mielona 4 szczypty
  • kminek 4 szczypty
  • olej 2 łyżki

 Filety rozbijamy na cienkie plastry, każdy oprószamy przyprawami z obu strony, na jeden bok układamy po paseczku warzyw i zwijamy w rulonik, miejscem składania, wkładamy na rozgrzaną patelnię z olejem i obsmażamy z każdej strony.

Następnie zalewamy wodą/bulionem do 2/3 wysokości mięsa i dusimy ok 40 min. na wolnym ogniu. Po tym czasie zwiększamy płomień i odparowujemy nadmiar soków.

Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówką.



Komentarze