Składniki
-
kasza jęczmienna 4 łyżki
-
papryka czerwona 1 pasek ok 5cm
-
por 3 cm
-
rzepa 1/3 szt biała
-
marchew 1/3 szt
-
koper włoski 1 pasek
-
sól himalajska 3 szczypty
-
syrop klonowy 1 łyzeczka
-
kolendra 1/2 łyżeczki
-
pieprz kolorowy ziarnisty 4 szczypty
-
olej do smażenia 1 łyżka
-
woda 75 ml
-
parmezan 4 plasterki
Sposób przygotowania
Do garnka wlewamy olej i dodajemy od razu wszystkie pokrojone według uznania warzywa, przyprawy a także kaszę, całość prażymy ok 5 min.
Następnie podlewamy wodą, na wolnym ogniu cały czas mieszając dusimy, gdy odparują soki, jeszcze chwilkę mieszając całość prażymy, danie ma być sypkie.
Na koniec dodajemy parmezan.
Komentarze
Prześlij komentarz