Kasza duszona z białą rzepą, porem i papryką





Składniki

  • kasza jęczmienna 4 łyżki
  • papryka czerwona 1 pasek ok 5cm
  • por 3 cm
  • rzepa 1/3  szt biała
  • marchew 1/3 szt
  • koper włoski 1 pasek
  • sól himalajska 3 szczypty
  • syrop klonowy 1 łyzeczka
  • kolendra 1/2 łyżeczki
  • pieprz kolorowy ziarnisty 4 szczypty
  • olej do smażenia 1 łyżka
  • woda 75 ml
  • parmezan   4 plasterki
     
     

    Sposób przygotowania

    Do garnka wlewamy olej i dodajemy od razu wszystkie pokrojone według uznania warzywa, przyprawy a także kaszę, całość prażymy ok 5 min.

    Następnie podlewamy wodą, na wolnym ogniu cały czas mieszając dusimy, gdy odparują soki, jeszcze chwilkę mieszając całość prażymy, danie ma być sypkie.

    Na koniec dodajemy parmezan. 







Komentarze