Omlet z duszonymi pomidorami i szynką


Składniki

  • jaja 1 szt
  • jogurt naturalny 1 łyżka
  • pomidor 1 szt
  • cebula 1 szalotka
  • papryka czerwona 1 kawałek
  • szynka 2 plastry
  • cebula dymka 1 szt
  • natka pietruszki 1 łyżeczka
  • sól i pieprz 4 szczypty do smaku
  • kolendra mielona 4 szczypty
  • olej rzepakowy 2 łyżki

 Do jednej patelni wlewamy łyżkę oleju, pokrojone warzywa i przesmażamy szybko, razem z szynką, mieszając, by soki odparowały.

Na drugą patelnie dajemy olej, rozgrzewamy.
Jajo mieszamy  z jogurtem i przyprawami, dodajemy natkę i wylewamy na patelnię, dusimy na wolnym ogniu, gdy zetnie się góra, wykładamy podduszone warzywa.
Delikatnie ściagamy na ogrzany talerz.

Smacznego.





Komentarze