Składniki
-
jaja 1 szt
-
jogurt naturalny 1 łyżka
-
pomidor 1 szt
-
cebula 1 szalotka
-
papryka czerwona 1 kawałek
-
szynka 2 plastry
-
cebula dymka 1 szt
-
natka pietruszki 1 łyżeczka
-
sól i pieprz 4 szczypty do smaku
-
kolendra mielona 4 szczypty
-
olej rzepakowy 2 łyżki
Do jednej patelni wlewamy łyżkę oleju, pokrojone warzywa i przesmażamy szybko, razem z szynką, mieszając, by soki odparowały.
Na drugą patelnie dajemy olej, rozgrzewamy.
Jajo mieszamy z jogurtem i przyprawami, dodajemy natkę i wylewamy na patelnię, dusimy na wolnym ogniu, gdy zetnie się góra, wykładamy podduszone warzywa.
Delikatnie ściagamy na ogrzany talerz.
Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz