Składniki
-
kasza mazurska (jęczmienna) 1 garść
-
papryka czerwona 1 szt
-
marchew 1 szt
-
pietruszka 1/2 szt korzeń
-
kalarepka młoda 1 szt
-
natka pietruszki 2 łyżki
-
olej rzepakowy 3 łyżki
-
woda 100 ml
-
kminek mielony 1/2 łyżeczki
-
sól do smaku 1/2 łyzeczki
-
miód 1 łyżeczka
-
pieprz kolorowy ziarnisty 4 szczypty
-
kolendra 4 szczypty
-
cząber 4 szczypty
-
parmezan starty 3 plasterki
Do garnka wlewamy olej, dodajemy pokrojone obieraczką warzywa w paseczki, przyprawy i całośc mieszamy, dodajemy kaszę, mieszamy lekko to prażymy, następie podlewamy wodą, dusimy -5 min, gdy płyn odparuje, dodajemy natkę, przekładamy na talerz osypujemy parmezanem, danie ma być lekkko aldente.
Komentarze
Prześlij komentarz