Kaszotto z waszywami i parmezanem



Składniki

  • kasza jęczmienna 1/2 szkl
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • cebula czerwona 1/2 szt
  • marchew 1 szt
  • kminek mielony 1/2 łyżeczki
  • miód płynny 1/2 lyżeczki
  • sól himalajska 1/3 łyżeczki
  • pieprz kolorowy ziarnisty 3 szczypty
  • oliwa aromatyzowana 1 łyżka
  • parmezan starty 1 łyżeczka
  • natka pietruszki 1 lyżka

Danie niezwykle proste i  do tego mało kaloryczne, a odzywcze.

Do garnka wlewamy oliwę u mnie czosnkowa, dodajemy poszatkowaną cebulę, i chwilkę przesmażamy , dodajemy pokrojoną w paski paprykę, a także marchew ja obrałam  całą obieraczką by było szybciej, powstały piękne paski, doprawiamy smazymy ok 10 min. ciągle mieszając, następnie wsypujemy kaszę zalewamy wodą, tak by całość była prawie przykryta, na wolnym ogniu czekamy aż płyn się wchłonie. Gdy zacznie przywierać do dna, wyłączyć gaz, dodajemy natkę , odstawić jeszcze na 3 minuty, przemieszać, podawać, na wierzch parmezan, jesli nie liczycie kalorii można sobie dać więcej oczywiście.



Komentarze