Udka w sosie po seczuańsku










Składniki

  • sos pomidorowy 500 ml po seczuańsku
  • udka kurczaka 2 szt
  • cebula biała 1 szt
  • bazylia 10 listków
  • oliwa 4 łyżki
  • zioła prowansalskie 4 szczypty
  • sól czosnkowa 4 szczypty
  • cukier 1 łyżeczka







Do garnka wlewamy oliwę i  dajemy bazylię, lekko przesmażamy, uważając by się nie spaliło.



Następnie wlewamy sos se słoika,  dodajemy poszatkowaną cebulę, dostałam do testów, normalnie takich gotowców nie używam, ale nalezy wykorzystać to co sie ma więc powstało pyszne danie

Do sosu wkładamy mięso, doprawiamy i gotujemy na wolnym ogniu przez 70min, sos ma odparować, całość zgęstnieć, a mięso powinno odchodzić od kości. Ja podaję zawsze z kluseczkami ziemniaczanymi.











Komentarze