Składniki
CIASTO :-
margaryna 1{2 kostki
-
jajka 1 szt
-
cukier 1 łyżka
-
miodu wielokwiatowego 1 łyżka
-
mąka pszenna 300 g/ ok może więcej typ 450
MASA CZEKOLADOWA
-
cukier puder 2 łyżki
-
śmietana kremówka 400 g 36 %
-
czekolada gorzka 1 szt
-
czekolada biała 1 szt u mnie karmelowa
-
śmietana kremówka 600 g 36%
-
cukier puder 2 łyżki
CIASTO ;
Z podanych
składników zagniatamy ciasto, dość szybko, wkładamy do lodówki by się
schłodziło.
Zimnym ciastem wylepiamy foremki, u mnie mają ok 6cm, nie za dużo ciasta,
tak bybyło co wypełnić, pieczemy do zrumienienia się w temp. ok 180st przez ok
18min.Porcja na ok 24szt zalezy od foremek.
MASA
CZEKOLADOWA;
Do
garnka dajemy śmietanę, obie połamane czekolady, można coś zostawić do
dekoracji, podgrzewamy na maleńkim ogniu, aż całość się połączy, cały czas
mieszają, następnie studzimy.
Każdą
wystudzoną babeczkę, napełniamy wystudzonym kremem czekoladowym, wkładamy do
lodówki.
MASA BIALA ;
Śmietanę ubijamy na sztywno z odrobiną cukru, przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy każdą babeczkę, następnie posypujemy albo stratą czekoladą albo kakao, schładzamy w lodówce.
MASA BIALA ;
Śmietanę ubijamy na sztywno z odrobiną cukru, przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy każdą babeczkę, następnie posypujemy albo stratą czekoladą albo kakao, schładzamy w lodówce.
Pycha :D
OdpowiedzUsuń