Wytrawne racuchy z mięsem i warzywami











Składniki

  • jaja 2 szt
  • filet z kurczaka 200 g
  • mąka pszenna 3 łyżki
  • cebula czerwona 1 szt
  • koperek 1 łyżka siekany
  • cebula dymka 1 łyżka szczypioru
  • papryka żółta 1/3 szt
  • parmezan starty 2 łyżki
  • olej do smażenia 3 łyżki





Mięso kroimy w małą kostkę, dodajemy przyprawy, mieszamy z żółtkiem. Zostawiamy tak na 1h, można zrobić wcześniej przed obiadem. 

Następnie dodajemy pokrojone warzywa, starty ser, mieszamy.

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do nich mąkę, lekko mieszamy, do połączenia się składników.

Masę mięsną, przekładamy do piany z mąką, lekko mieszamy.Łyżką nakładamy na rozgrzaną patelnię, ja piekłam bez tłuszczu, więc jeśli ktoś dba o kalorie, to można spokojnie smażyć bez tłuszczu. Polecam z surówkami.
















Komentarze