Składniki
-
filet z kurczaka 1 duży
-
ser żółty 1 kawałek bursztyn
-
cebula czerwona 2 cebule
-
natka pietruszki 2 łyżki
-
papryka czerwona 1 łyżeczka
-
sól himalajska 1/2 łyżeczki
-
pieprz 4 szczypty
-
papryka żółta 1/3 szt
Fileta rozciąć i natrzeć przyprawami, zostawić na 1-2h.
Ser pokroić w drobną kostkę, dodać natkę, poszatkowaną cebulę i paprykę, wymieszać i włożyć do mięsa.
Fileta spiąć długą wykałaczką, lub specjalnym metalowym szpikulcem.
Mięso opiec z każdej strony na maśle lub innym tłuszczu, po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec w piekarniku przez ok 45min. w temp. 180st.
Komentarze
Prześlij komentarz