Filet nadziewany serem długodojrzewającym z warzywami











Składniki

  • filet z kurczaka 1 duży
  • ser żółty 1 kawałek bursztyn
  • cebula czerwona 2 cebule
  • natka pietruszki 2 łyżki
  • papryka czerwona 1 łyżeczka
  • sól himalajska 1/2 łyżeczki
  • pieprz 4 szczypty
  • papryka żółta 1/3 szt




Fileta rozciąć i natrzeć przyprawami, zostawić na 1-2h. 

Ser pokroić w drobną kostkę, dodać natkę, poszatkowaną cebulę i paprykę, wymieszać i włożyć do mięsa.

Fileta spiąć długą wykałaczką, lub specjalnym metalowym szpikulcem.

Mięso opiec z każdej strony na maśle lub innym tłuszczu, po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec w piekarniku przez ok 45min. w temp. 180st.














Komentarze