Składniki
-
filet z kurczaka 2 szt
-
papryka czerwona 1 szt
-
papryka żółta 1 szt
-
marchewka 1 szt
-
pietruszka 1 szt korzeń
-
seler korzeniowy 1/3 szt
-
cebula biała 1 szt duża
-
oliwa z oliwek 4 łyżki/ połowa na patelnię grillową
-
sól do smaku 1/2 łyżeczki
-
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki
-
zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki
-
wędzona papryka w proszku 1/2 łyżeczki
-
miód prawdziwy 1 łyżeczka do warzyw
-
kminek mielony 1/2 łyżeczki
-
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
Mięso, przekroić w poprzek by były cienkie plastry, każdy doprawić, z obu stron.
Patelnię grillową posmarować oliwą i grillować na niej mięso po 5-6 min z każdej strony.
Warzywa obieramy, kroimy w zapałkę, dusimy na oliwie, z dodatkiem miodu i przypraw, powoli ok. 15 min tak by były lekko a'ldente, niczym nie podlewamy, całość powinna się lekko z karmelizować.
Komentarze
Prześlij komentarz