Składniki
-
filet z dorsza 100 g
-
szpinak mrożony 100 g
-
smietana 18% 1 łyżka
-
masło 1 łyżeczka
-
cebula czerwona 1 szt mała
-
sól himalajska 4 szczypty
-
pieprz czarny mielony 4 szczypty
-
kolendra 4 szczypty
-
mąka 1 łyżka typ 550
-
olej do smażenia 1 łyżka
Na patelnię dajemy masło, poszatkowaną cebulkę, chwilkę szklimy i dodajemy rozmrożony szpinak, doprawiamy solą, pieprzem i kolendrą.
Rybę świeżą, kroimy na mniejsze kawałki, sprawi to iż się nie rozpadanie, bo dorsz jest dość delikatny.Doprawiamy z każdej strony.
Do szpinaku na sam koniec dodajemy śmietanę, jeśli nie liczycie kalorii, można dodać ciut więcej, mieszamy, odstawiamy.
Rybę obtaczamy tylko w mące, patelnię rozgrzewamy i smarujemy olejem ale pędzlem, bo to ma być danie niskokaloryczne, pieczemy po 2min z każdej strony.
Następnie układamy na talerzu przekładając szpinakiem, tworzymy fajną opcję podania.
Komentarze
Prześlij komentarz