Szaszłyczki wieprzowo cielęce z pastą z suszonych pomidorów








Składniki

  • szynka wieprzowa 150 g
  • cielęcina 150 g
  • cebula biała 1 duża
  • natka pietruszki 2 łyżki
  • sól himalajska 1/2 łyżeczki do smaku
  • pieprz 4 szczypty
  • kminek mielony 4 szczypty
  • suszone pomidory 1 łyżka pasta z serem corregio

    Sposób przygotowania

    Mięso mielimy w maszynce razem z cebulą, doprawiamy i wyrabiamy.
    Następnie natkę szatkujemy na drobno, dodajemy do mięsnej masy.
    Na sam koniec dodajemy łyżkę pasteny jest to nowość pasta z suszonych pomidorów z serem corregio, wszystko mieszamy, formujemy małe podłużne klopsiki.Każdy nabijamy na patyczek i grillujemy po kilka minut obracając.

    Podajemy z surówką. 








Komentarze