Sałatka z pekińskiej z białą rzepą i rzodkiewką









Składniki

  • kapusta pekińska 1/2 szt ok 700g
  • ogórki kiszone 4 szt
  • rzepa 1 szt biała
  • rzodkiewka 10 szt
  • koperek siekany 2 łyżki
  • cebula dymka 2 szt z łodygą
  • majonez 3 łyżki
  • jogurt naturalny 3 łyżki
  • sól 5 szczypt
  • pieprz biały Prymat 4 szczypty


Pekińską szatkujemy na drobno.

Rzepę, rzodkiewkę ścieramy na grubych oczkach, część pokroiłam w półtalarki dla dekoracji.

Ogórki kroimy w kosteczkę.

Dymkę siekamy na drobno.
Całość mieszamy.

Z majonezu, jogurtu kopru i przypraw robimy sos, mieszamy tuż przez podaniem.

Idealna do mięs na ciepło i na zimno. 






Komentarze