Składniki
-
kurczak 1 szt ok 1.3kg
-
pieczarki 10 szt
-
cebula biała 1 szt
-
ser żółty 200 g
-
papryka 1 szt
-
natka pietruszki 3 łyżki
-
sól ziołowa 1 łyżeczka
-
pieprz biały Prymat 1 łyżeczka
-
papryka wędzona 1 łyżeczka proszkowana
-
kminek mielony 1 łyżeczka
-
olej roślinny 1;4 szkl do smarowania kuraka
Mięso myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawami z zewnątrz i wewnątrz.
Składniki na farsz kroimy drobno, ser lepiej zetrzeć na grubych oczkach, natkę szatkujemy, całość mieszamy i solimy, tak im farszem nadziewamy kurczaka, zostawiamy an kilka godzin w lodówce.
Następnie pieczemy w naczyniu żaroodpornym w 170st przez co najmniej 2h, między czasie smarujemy wierzch olejem, podlewamy sokiem wytopionym z mięsa.
Kroimy na stole podajemy z surówkami.
Komentarze
Prześlij komentarz