Pieczarki nadziewane mięsem wołowym i boczkiem




Składniki

  • pieczarki 20 szt
  • mięso wołowe 100 g
  • cebula biała 1 szt
  • boczek wędzony 50 g
  • sól do smaku 1/2 łyżeczki
  • tymianek 2 szczypty
  • pieprz czarny mielony 3 szczypty
  • kminek mielony 4 szczypty
  • jajka 2 szt do panierki
  • bułka tarta 1 szkl do panierki
  • olej do smażenia 2 szkl





Mięso wołowe z pieczeni najlepiej mielimy razem z boczkiem wędzonym i cebulą.
Dodajemy wszystkie przyprawy, wyrabiamy chwilkę całość.

Z pieczarek usuwamy ogonki, lekko każdą solimy i wkładamy porcję mięsa.
Następnie każdą obtaczamy w rozbełtanym jajku a potem w bułce tartej, smażymy na głębokim tłuszczu do zrumienia się.










Komentarze