Składniki
-
pieczarki 20 szt
-
mięso wołowe 100 g
-
cebula biała 1 szt
-
boczek wędzony 50 g
-
sól do smaku 1/2 łyżeczki
-
tymianek 2 szczypty
-
pieprz czarny mielony 3 szczypty
-
kminek mielony 4 szczypty
-
jajka 2 szt do panierki
-
bułka tarta 1 szkl do panierki
-
olej do smażenia 2 szkl
Mięso wołowe z pieczeni najlepiej mielimy razem z boczkiem wędzonym i cebulą.
Dodajemy wszystkie przyprawy, wyrabiamy chwilkę całość.
Z pieczarek usuwamy ogonki, lekko każdą solimy i wkładamy porcję mięsa.
Następnie każdą obtaczamy w rozbełtanym jajku a potem w bułce tartej, smażymy na głębokim tłuszczu do zrumienia się.
Komentarze
Prześlij komentarz