Składniki
CIASTO :-
mleko 1/2 szkl
woda gazowana 1/2 szkl -
mąka żytnia 3 łyżki
-
mąka pszenna 1/2 szkl
-
czosnek 2 ząbki
-
sól 2 szczypty
-
olej 2 łyżki
-
jajka 1 szt
-
filet z kurczaka 100 g
-
oliwa 2 łyżki
-
papryka czerwona 1/2 szt
-
cebula czerwona 1 szt
-
koperek 4 gałązki
-
jarmuż 5 listków
-
pomidorki cherry 10 szt u mnie żółte gruszkowe
-
sól do smaku 3 szczypty
-
zioła prowansalskie 3 szczypty
-
papryka słodka mielona 3 szczypty
-
ser pleśniowy typu gorgonzola 2 plastry
CIASTO :
Wszystkie składniki zmiksować razem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy, na suchej patelni smażyć cienkie naleśniki.
FARSZ :
Fileta pokroić w kostkę, to samo z cebulą i papryką, przesmażyć na oliwie doprawiając. Gotowe po 5-7 minutach.
Na każdy naleśnik nałożyć ciepły farsz, pokruszyć gorgonzolę, dodac pokrojone pomidorki,jarmuż udekorować koprem i zwinąć.
Zapiec w piekarniku pod grillem przez 5 min tak by całość była dobrze ciepła.
Komentarze
Prześlij komentarz