Naleśniki czosnkowe z jarmużem, kurczakiem i warzywami













Składniki

CIASTO :
  • mleko 1/2 szkl
    woda gazowana 1/2 szkl 
  • mąka żytnia 3 łyżki
  • mąka pszenna 1/2 szkl
  • czosnek 2 ząbki
  • sól 2 szczypty
  • olej 2 łyżki
  • jajka 1 szt
FARSZ;
  • filet z kurczaka 100 g
  • oliwa 2 łyżki
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • cebula czerwona 1 szt
  • koperek 4 gałązki
  • jarmuż 5 listków
  • pomidorki cherry 10 szt u mnie żółte gruszkowe
  • sól do smaku 3 szczypty
  • zioła prowansalskie 3 szczypty
  • papryka słodka mielona 3 szczypty
  • ser pleśniowy typu gorgonzola 2 plastry






CIASTO :

Wszystkie składniki zmiksować razem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy, na suchej patelni smażyć cienkie naleśniki.


FARSZ :
Fileta pokroić w kostkę, to samo z cebulą i papryką, przesmażyć na oliwie doprawiając. Gotowe po 5-7 minutach.

Na każdy naleśnik nałożyć ciepły farsz, pokruszyć gorgonzolę, dodac pokrojone pomidorki,jarmuż  udekorować koprem i zwinąć.

Zapiec w piekarniku pod grillem przez 5 min tak by całość była dobrze ciepła. 





Komentarze