Składniki
-
pałki z kurczaka 4 szt
-
bakłażan 1 szt
-
cukinia 1 szt
-
cebula czerwona 1 szt
-
papryka czerwona 1 szt
-
papryczka chili 1 szt
-
czosnek w oleju z ziołami 6 ząbków
-
sól do smaku 1 łyżeczka
-
lawenda 1 łyżeczka suszona
-
kmin rzymski 4 szczypty
-
kozieradka 1/2 łyżeczki
-
rozmaryn 1/2 łyżeczki
-
pieprz kolorowy ziarnisty 1/2 łyżeczki
-
masło klarowane 3 łyzki
-
ryż 2 torebki x100g
Pałki nacieramy przyprawami, obsmażamy na maśle.
Wszystkie warzywa kroimy w kosteczkę, dodajemy do mięsa, zalewamy 2 szklankami wody i wstawiamy do piekarnika na ok 1h do 170st.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
Mięso powinno być otoczone warzywami, całość ma mieć gęstą konsystencję, niczym tego już nie zabielamy, cukinia i bakłażan się częściowo rozpadną i da pożądaną fakturę.
Komentarze
Prześlij komentarz