Filet z indyka w cieście z serem owczym









Składniki

  • filet z indyka 150 g
  • ser owczy 100 g/ łatwo się topiący
  • cebula dymka 5 szt z zieloną częścią
  • jaja 2 szt
  • mleko 100 ml
  • mąka 1/2 szkl
  • sól do smaku 1/2 łyżeczki
  • kolendra cała 1/2 łyżeczki
  • pieprz kolorowy ziarnisty 1/2 łyżeczki
  • czosnek Prymat 3 szczypty
  • pomidory suszone 3 szczypty
  • olej do smażenia 1/2 szkl






Mięso kroimy w małą kostkę, ser również.
Do miseczki dajemy poszatkowaną cebulkę, wszystkie przyprawy, mięso, ser, żółtka, mleko i mąkę, mieszamy masę.

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do masy, mieszamy.

Rozgrzewamy olej, łyżką nakładamy porcje i pieczemy z każdej strony, aż sie ładnie zrumieni.

Podajemy z sałatkami bądż ziemniaczkami. 





Komentarze