Składniki
-
filet z indyka 150 g
-
ser owczy 100 g/ łatwo się topiący
-
cebula dymka 5 szt z zieloną częścią
-
jaja 2 szt
-
mleko 100 ml
-
mąka 1/2 szkl
-
sól do smaku 1/2 łyżeczki
-
kolendra cała 1/2 łyżeczki
-
pieprz kolorowy ziarnisty 1/2 łyżeczki
-
czosnek Prymat 3 szczypty
-
pomidory suszone 3 szczypty
-
olej do smażenia 1/2 szkl
Mięso kroimy w małą kostkę, ser również.
Do miseczki dajemy poszatkowaną cebulkę, wszystkie przyprawy, mięso, ser, żółtka, mleko i mąkę, mieszamy masę.
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do masy, mieszamy.
Rozgrzewamy olej, łyżką nakładamy porcje i pieczemy z każdej strony, aż sie ładnie zrumieni.
Podajemy z sałatkami bądż ziemniaczkami.
Komentarze
Prześlij komentarz