Składniki
-
filet z indyka 150 g
-
jaja 2 szt
-
pieczarki 2 szt
-
szalotka 2 szt
-
papryka czerwona 1 kawałek
-
czosnek niedźwiedzi 3 szczypty
-
kozieradka 3 szczypty
-
sól ziołowa 3 szczypty
-
kolendra mielona 3 szczypty
-
papryka ostra mielona 3s szczypty
-
olej do smażenia 1;2 szkl.
-
mąka pszenna 1/2 szkl
Mięso kroimy w małą kosteczkę tak ok 1cm.
Pieczarki szatkujemy razem z szalotką i papryką.
Żółtka oddzielamy od białek, dodajemy do nich przyprawy, mąkę, mięso i warzywa, mieszamy, aż całość się połączy, na koniec dodajemy ubitą pianę z białek, lekko mieszamy i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju, na złoty kolor.
Podajemy z surówką i puree ziemniaczanym.
Komentarze
Prześlij komentarz