Filet z indyka w cieście z pieczarkami, papryką i szalotą


Składniki

  • filet z indyka 150 g
  • jaja 2 szt
  • pieczarki 2 szt
  • szalotka 2 szt
  • papryka czerwona 1 kawałek
  • czosnek niedźwiedzi  3 szczypty
  • kozieradka 3 szczypty
  • sól ziołowa 3 szczypty
  • kolendra mielona 3 szczypty
  • papryka ostra mielona 3s szczypty
  • olej do smażenia 1;2 szkl.
  • mąka pszenna 1/2 szkl



Mięso kroimy w małą kosteczkę tak ok 1cm.
Pieczarki szatkujemy razem z szalotką i papryką.
Żółtka oddzielamy od białek, dodajemy do nich przyprawy, mąkę, mięso i warzywa, mieszamy, aż całość się połączy, na koniec dodajemy ubitą pianę z białek, lekko mieszamy i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju, na złoty kolor.
Podajemy z surówką i puree ziemniaczanym. 





Komentarze