Składniki
-
filety z kurczaka 2 szt
-
kminek mielony 1 łyżeczka
-
sól do smaku 4 szczypty
-
pieprz kolorowy ziarnisty 1/2 łyżeczki
-
ser żółty 1 plaster o grubości ok 1cm
-
papryka konserwowa 1 płat
-
por 3 cm
-
pieczarki 1 szt
-
ser biały 1 łyżka kremowy kozi
-
jajka 1 szt.
-
bułka tarta 1/.2 szkl.
-
olej do smażenia 1/;2 szkl.
FARSZ:
Paprykę, pora, żółty ser, pieczarkę kroimy w kosteczkę.
Mieszamy ze sobą.
Następnie dodajemy biały ser kremowy i całość ze sobą łączymy, pod koniec doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem.
Mięso rozbijamy na cienkie plastry, oprószamy przyprawami i na jedną część nakładamy farsz.
Mięso składamy jakby na pół, spinając wykałaczką, potem panierujemy w jajku i bułce, smażymy na oleju do zrumienienia się, na małym ogniu.
Komentarze
Prześlij komentarz