Filetowe muszle z warzywami i serem kozim












Składniki

  • filety z kurczaka 2 szt
  • kminek mielony 1 łyżeczka
  • sól do smaku 4 szczypty
  • pieprz kolorowy ziarnisty 1/2 łyżeczki
  • ser żółty 1 plaster o grubości ok 1cm
  • papryka konserwowa 1 płat
  • por 3 cm
  • pieczarki 1 szt
  • ser biały 1 łyżka kremowy kozi
  • jajka 1 szt.
  • bułka tarta 1/.2 szkl.
  • olej do smażenia 1/;2 szkl.




FARSZ:

Paprykę, pora, żółty ser, pieczarkę kroimy w kosteczkę.
Mieszamy ze sobą. 

Następnie  dodajemy biały ser kremowy i całość ze sobą łączymy, pod koniec doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem.

Mięso rozbijamy na cienkie plastry, oprószamy przyprawami i na jedną część nakładamy farsz.

Mięso składamy jakby na pół, spinając wykałaczką, potem panierujemy w jajku i bułce, smażymy na oleju do zrumienienia się, na małym ogniu.

















Komentarze