Składniki
-
filet z dorsza 4 szt
-
papryka czerwona 1/2 szt
-
pietruszka 1 szt korzeń
-
cebula biała 1 szt
-
por 10 cm
-
masło 50 g
-
koperek siekany 2 łyżki
-
czosnek 1 ząbek
-
przyprawa do ryb 1 łyżka
-
papryka czerwona 1 łyzeczka
-
sól 1/2 łyżeczki
Warzywa kroimy w paseczki, te co należy to oczywiście obieramy ze skórki.
Masło mieszamy z czosnkiem i koperkiem rozcieramy widelcem.
Rybę nacieramy przyprawami i zostawiamy na 1h by przeszła smakiem.
Do woreczka w którym będziemy zapiekać wkładamy warzywa, rybę, warzywa i na górę masło, zamykamy szczelnie i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy ok 30 min w tem 170st.
Komentarze
Prześlij komentarz