Składniki
-
cukierki krówki 400 g
-
kasza jaglana 70 g ekspandowana - preparowana
-
pszenica 100 g
-
czekolada mleczna 6 kostek
-
kawa rozpuszczalna 1 łyżka
-
margaryna 1 łyzka
Krówki rozpuszczamy w kąpieli wodnej, czyli w misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą.
Do rozpuszczonych cukierków dodajemy czekoladę i kawę.
Do masy dodać margarynę i najlepiej zmiksować całość mikserem,. lepiej się połaczy.
Przestudzoną masę wlewamy do preparowanych zbóż i mieszamy, łyżką, aż całość będzie pokryta masą.
Dłonie zwilżamy w zimnej wodzie i formujemy kulki bądż szyszki, układamy na desce i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Wieki nie robiłam szyszek :)
OdpowiedzUsuńDodatek ekspandowanej kaszy jaglanej jest genialny!