Szyszki z kaszy jaglanej i pszenicy w masie krówkowo kawowej










Składniki

  • cukierki krówki 400 g
  • kasza jaglana 70 g ekspandowana - preparowana
  • pszenica 100 g
  • czekolada mleczna 6 kostek
  • kawa rozpuszczalna 1 łyżka
  • margaryna 1 łyzka





Krówki rozpuszczamy w kąpieli wodnej, czyli w misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą. 

Do rozpuszczonych cukierków dodajemy czekoladę i kawę.

Do masy dodać margarynę i najlepiej zmiksować całość mikserem,. lepiej się połaczy.

Przestudzoną masę wlewamy do preparowanych zbóż i mieszamy, łyżką, aż całość będzie pokryta masą.

Dłonie zwilżamy w zimnej wodzie i formujemy kulki bądż szyszki, układamy na desce i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
















Komentarze

  1. Wieki nie robiłam szyszek :)
    Dodatek ekspandowanej kaszy jaglanej jest genialny!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz