Grillowany filet na ostro z plasterm sera owczego


Składniki

Marynata ;
  • woda 1 łyżka
  • olej z pestek winogron 3 łyżki
  • kminek mielony 1 łyżeczka
  • sól morska 1 łyżeczka
  • pieprz kolorowy ziarnisty 1 łyżeczka mielony
  • papryka ostra mielona 1 płaska łyżeczka
  • kmin rzymski 1.2 łyżeczki
  • czosnek 1 ząbek
  • cukier 1/2 łyżeczki
Mięso
  • filet z kurczaka 4 szt małe pojedyncze
  • pieczarki 4 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • ser owczy 4 plastry biały a'la mozarella







Filety myjemy oczyszczamy i odcinamy polędwiczki jeśli są.
Pieczarki kroimy  w plastry, paprykę w paseczki .


Marynata :

Wszystkie składniki mieszamy w miseczce, zostawiamy na 15 min.
Następnie maczamy w niej mięso i zostawiamy na kilka godzin.

Patelnię grillową bo mamy zimę :D rozgrzewamy i układamy na niej mięso, smażymy po 4min z każdej strony, warzywa również kładziemy i grillujemy.
Pod koniec kładziemy na każdy filet plaster sera owczego, czekamy aż lekko się rozpłynie i podajemy z warzywami, do tego może być też sałatka. 






Komentarze

Prześlij komentarz