Składniki
-
seler marynowany 1 słoik 300ml
-
kukurydza w puszce 200 g
-
groszek konserwowy 200 g
-
jaja na twardo 3 szt
-
ogórki konserwowe 6 szt pikantne chilli
-
szynka wędzona 250 g
-
papryka konserwowa 1 słoik 300ml
-
por 15 cm
-
natka pietruszki 1 garść
-
makaron ryżowy 1 szkl suchego
-
majonez 600 ml
-
sól do smaku 4 szczypty
-
pieprz kolorowy ziarnisty 1/2 łyżeczki
-
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Warzywa kroimy w drobną kostkę umieszczamy na sitku, razem z selerem groszkiem i kukurydzą by odciekły.
Jaja gotujemy na twardo, zimne kroimy w kostkę.
Szynkę kroimy w kostkę.
Pora w drobne piórka.
Do dużej szklanej miski dajemy wszystkie składniki, mieszamy z majonezem i przyprawami, odstawiamy by smaki się połączyły i całość schłodziła.
Komentarze
Prześlij komentarz