Składniki
-
polędwica wołowa 4 plastry
-
marchew 1 szt mała
-
natka pietruszki 4 gałazki
-
cebula 1/2 szt
-
szynka parmeńska 150 g
-
ogórek kiszony 1 szt
-
sól 4 szczy czarna cypryjska
-
kolendra mielona 4 szczypty
-
kminek mielony 4 szczypty
-
prawdziwki 4 plasterki suszone
-
masło 2 łyżki
-
bulion warzywny 1 l
Mięso wołowe polędwica, pieczeń, rozbijamy na cieniutkie plastry.
Na każdy kładziemy po 2-3 plastry szynki, na to kawałek ogórka, marchewki, cebuli i natkę, zwijamy tworząc roladkę i owijamy albo nicią albo spinamy wykałaczką, ale to delikatne mięso może pęknąć, ja owijam nicią.
Mięso doprawiamy z wierzchu tylko.
Do garnka dajemy masło, obsmażamy roladki, zalewamy bulionem, dodajemy suszone grzyby i dusimy ok 40min, nie przykrywamy, bo płyn ma odparować.
Mięso z dodatkiem tej soli, jest ciemne, bo ona barwi, więc wygląda na spalone :) Ale polecam bo fajnie wygląda takie ciemne na stole.
Komentarze
Prześlij komentarz