Składniki
-
tagiatelle 250 g
-
fasola czerwona z puszki 100 g
-
kukurydza w puszce 100 g
-
papryka czerwona 1 szt
-
papryka zielona 1/2 szt
-
mięso mielone wołowe 100 g
-
mięso gulaszowe z indyka 100 g
-
passata pomidorowa 500 ml
-
bazylia 1 garść
-
sól do smaku 1/2 łyżeczki
-
cukier 2 łyżeczki
-
oliwa aromatyzowana 4 łyżki
-
czosnek 5 ząbków
-
ser kozi 1 garść twardy a'la parmezan
Sposób przygotowania
Do garnka wlewamy oliwę, wrzucamy czosnek i bazylię, lekko rumienimy, następnie przesmażamy mięsa, oba rodzaje, zmielone.
Dodajemy passatę, fasolę, kukurydzę i pokrojone papryki.
Doprawiamy, przykrywamy, ale tak by para miała ujście, bo sos ma zgęstnieć, zostawiamy na 45min aż ładnie zmieni kolor i zgęstnieje.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Makaron mieszamy z sosem, stawiamy na małym ogniu by się wszystko połączyło, dodajemy starty ser podajemy.
Komentarze
Prześlij komentarz