Tagiatelle z sosem mięsnym z warzywami



Składniki

  • tagiatelle 250 g
  • fasola czerwona z puszki 100 g
  • kukurydza w puszce 100 g
  • papryka czerwona 1 szt
  • papryka zielona 1/2 szt
  • mięso mielone wołowe 100 g
  • mięso gulaszowe z indyka 100 g
  • passata pomidorowa 500 ml
  • bazylia 1 garść
  • sól do smaku 1/2 łyżeczki
  • cukier 2 łyżeczki
  • oliwa aromatyzowana 4 łyżki
  • czosnek 5 ząbków
  • ser kozi 1 garść twardy a'la parmezan




Sposób przygotowania



Do garnka wlewamy oliwę, wrzucamy czosnek i bazylię, lekko rumienimy, następnie przesmażamy mięsa, oba rodzaje, zmielone.
Dodajemy passatę, fasolę, kukurydzę i pokrojone papryki.

Doprawiamy, przykrywamy, ale tak by para miała ujście, bo sos ma zgęstnieć, zostawiamy na 45min aż ładnie zmieni kolor i zgęstnieje.

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Makaron mieszamy z sosem, stawiamy na małym ogniu by się wszystko połączyło, dodajemy starty ser podajemy.








Komentarze