Składniki
-
schab bez kości 500 g
-
cebula 2 szt
-
rodzynki 1 garść
-
śliwki suszone 10 szt
-
masło 1 łyżka
-
olej z pestek dyni 4 łyżki
-
pieprz ziołowy 1 łyżeczka
-
sól morska 1/2 łyżeczki
-
papryka słodka mielona 1 łyżeczka
-
kminek mielony 1 łyżeczka
-
owoc jałowca 4 szt
Schab nacieramy przyprawami, zostawiamy na 2-3h.
Cebulę szatkujemy i skrapiamy olejem z pestek dyni.
Śliwki kroimy na mniejsze kawałki.
Do żeliwnego garnka dajemy masło topimy i z każdej strony opiekamy mięso.
Dodajemy pozostałe składniki i przykrywamy, dusimy na minimalnym ogniu ok 1h.
Jeśli uzyskamy dużo soków to lekko je odparować i po pokrojeniu polać sosem mięso.
Komentarze
Prześlij komentarz