Składniki
-
kapusta pekińska 1/2 szt
-
papryka czerwona 1 szt szpiczasta
-
por 10 cm
-
jabłko kwaśne 1 szt
-
seler korzeniowy 1 plaster
-
natka pietruszki 3 łyżki
-
majonez tradycyjny 3 łyżki
-
śmietana 18 proc 3 łyżki gęsta kwaśna
-
sól morska 1/3 łyżeczki
-
pieprz ziołowy 1/2 łyżeczki
-
kolendra mielona 3 szczypty
-
cukier 1/2 łyżeczki
-
ocet winny 1 łyżeczka
Z majonezu, śmietany, octu, przypraw zrobić sos, odstawić na 15min.
Pekińską poszatkować, przełożyć do miski.
Paprykę, pora, pokroić na drobno.
Seler i jabłko obrać, zetrzeć na grubych oczkach.
Dodać natkę, wymieszać z sosem i podawać.
Idealna do krokietów, mięs na zimno.
Komentarze
Prześlij komentarz