Składniki
-
cielęcina 150 g
-
nogi z królika 1 szt
-
łopatka bez kości 200 g
-
jajko 1 szt
-
cebula 1 szt mała
-
czosnek 1 ząbek
-
bułka czerstwa 1/2 szt
-
ogórek kiszony 2 szt
-
ser żółty 1 plaster Bursztyna
-
sól morska 4 szczypty
-
Pieprz kolorowy- MŁYNEK 1/2 łyżeczki
-
kolendra 1/2 łyżeczki
-
kminek mielony 2 szczypty
-
mąka 1/2 szkl do obtoczenia
-
olej do smażenia 1 szkl
Z resztek różnych mięs powstały kotleciki.
Miałam resztki mięsa z królika, a na sos ich nie lubimy, więc do maszynki i zmieliłam, do tego wieprzowina i cielęcina, następnie dodajemy startą cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Bułkę namaczamy w wodzie, odciskamy i mielimy również.
Ogórka i ser kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do mięsnej masy.
Wbijamy też jajko, przyprawiamy i mieszamy.
Formujemy zgrabne kotleciki, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
Komentarze
Prześlij komentarz