Składniki
-
makaron kokardki 100 g suchego
-
pierś z kurczaka 1 szt
-
kukurydza w puszce 100 g
-
groszek konserwowy 100 g
-
rzodkiewka 3 szt
-
kolendra posiekana 2 łyżki
-
majonez 150 ml
-
papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki
-
kolendra 3 szczypty
-
chilli 2 szczypty
-
kminek 3 szczypty
-
suszone pomidory 1 łyżeczka płatki suszone
-
olej z pestek winogron 1 łyżka
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al'dente, studzimy.
Fileta kroimy w kostkę małą, obtaczamy w przyprawach tych podanych, mieszamy i smażymy na łyżce oleju na małym ogniu ok 5-8min cały czas mieszając.Studzimy.
Kukurydzę i groszek odcedzamy z zalewy.
Rzodkiew kroimy w kostkę.
Kolendrę siekamy .
Wszystko wkładamy do szklanej miski, mieszamy dodajemy majonez i schładzamy, raczej doprawiać juz sałatki nie trzeba, ale jeśli ktoś lubi to pieprz zawsze mile widziany.
Komentarze
Prześlij komentarz