Rolada drobiowa z cukinią, serem Bursztynem i cebulą


Składniki

  • filet z indyka 600 g
  • cukinia 2 szt małe młode
  • cebula czerwona 1 szt
  • ser żółty 100 g bursztyn
  • sól morska 1/2 łyżeczki
  • pieprz kolorowy ziarnisty 1/2 łyżeczki
  • kolendra mielona 1/2 łyżeczki
  • gorczyca 1/2 łyżeczki mielona
  • bułka tarta 1 szkl
  • jajka 1 szt
  • olej do smażenia 1 szkl 
     
     
    Mięso myjemy, osuszamy i w zalezności jaki mamy kawałek, kroimy w plastry, rozbijamy je i łączymy na tak zwaną zakładkę, czyli jeden kładąc na koniec drugiego by się złączyły i byśmy uzyskali długi płat.

    Mięso doprawiamy przyprawami, na nim układamy pokrojoną w piórka cebulę, na to plastry sera, a na ser całą cukinię, na nią znów ser i zwijamy jak roladę, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na 1h.

    Następnie panierujemy w jajku i bułce.

    Na patelni rozgrzewamy olej i z każdej strony na małym ogniu zaczynając od strony łączenia rolady, smażymy, całość powinna się smażyć ok 30 min cały czas obracając, można też przykryć folią aluminiową w tedy tem. będzie wyższa i mięso szybciej dojdzie.

    Podajemy z puree, marchewką duszoną czy z sałatkami. 






Komentarze

Prześlij komentarz