Sposób przygotowania
Kwiaty cukinii płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na ręczniku papierowym.
Mięso kroimy w małą kosteczkę, dodajemy poszatkowany szczypior, ser i curry indyjskie, mieszamy, dzielimy na kuleczki o średnicy ok 2cm i umieszczamy je w kwiatach cukinii.
Z mąki i wody robimy tempurę i maczamy w niej nadziane kwiaty, smażymy w głębokim rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Podajemy na ciepło jako przekąskę.
Mięso kroimy w małą kosteczkę, dodajemy poszatkowany szczypior, ser i curry indyjskie, mieszamy, dzielimy na kuleczki o średnicy ok 2cm i umieszczamy je w kwiatach cukinii.
Z mąki i wody robimy tempurę i maczamy w niej nadziane kwiaty, smażymy w głębokim rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Podajemy na ciepło jako przekąskę.
Składniki
-
kwiaty cukinii 6 szt
-
filet z kurczaka 4 polędwiczki
-
szczypiorek 1 łyżka
-
ser pleśniowy typu gorgonzola 1 łyżka
-
przyprawa curry 1/2 łyżeczki curry indyjskie
-
mąka tortowa 2 łyżka
-
woda 1/3 szkl
Komentarze
Prześlij komentarz