Nadziewane kwiaty cukini z kurczakiem i serem gorgonzola


Sposób przygotowania

Kwiaty cukinii płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na ręczniku papierowym.

Mięso kroimy w małą kosteczkę, dodajemy poszatkowany szczypior, ser i curry indyjskie, mieszamy, dzielimy na kuleczki o średnicy ok 2cm i umieszczamy je w kwiatach cukinii.

Z mąki i wody robimy tempurę i maczamy w niej nadziane kwiaty, smażymy w głębokim rozgrzanym oleju do zrumienienia.

Podajemy na ciepło jako przekąskę.

Składniki

  •   kwiaty cukinii 6 szt 
  • filet z kurczaka 4 polędwiczki
  • szczypiorek 1 łyżka
  • ser pleśniowy typu gorgonzola 1 łyżka
  • przyprawa curry 1/2 łyżeczki curry indyjskie
  • mąka tortowa 2 łyżka
  • woda 1/3 szkl






Komentarze