cukier
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Kiełbasę dobrą ok 90% mięsa kroimy w małą kosteczkę.
Do garnka wlewamy olej ziołowy, następnie kiełbasę i smażymy, aż się zrumieni, na dość dużym ogniu cały czas mieszając.
Następnie dodajemy pokrojoną cebulę w kostkę, paprykę i pieczarki w
ćwiartki, wszystkie przyprawy i smażymy aż warzywa zmiękną ok 15 min.
Potem wlewamy pomidory i dusimy jeszcze ok 15 min, całość zgęstnieje, ja
nie zagęszczałam niczym samo wyszło zadowalające, jeśli jest za gęste
należy dolać gotowanej wody i wymieszać, zależy to od jakości pomidorów,
jedne są z większą ilością zalewy inne treściwsze więc gęściejsze.
Chętnie bym zjadła miseczkę, dania jednogarnkowe są pyszne. Fajny sosik aż ślinka leci.
OdpowiedzUsuń