Sposób przygotowania
CIASTO:
wszystkie składniki daję do miski robota, włączam i wyrabiam ciasto na 2-3 biegu aż będzie elastyczne i dało się wałkować, trwa to ok 15 min, czasem mąki trzeba dodać więcej .Ciasto wałkujemy na okrągły placek i dajemy na blaszkę do piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasto smarujemy sosem , robię sama, taki z oliwą i czosnkiem .
Wszystkie składniki kroimy na dowolne kawałki, sery kruszymy i wszystko kładziemy na cieście, pieczemy ok 10 min w tem 250st
wszystkie składniki daję do miski robota, włączam i wyrabiam ciasto na 2-3 biegu aż będzie elastyczne i dało się wałkować, trwa to ok 15 min, czasem mąki trzeba dodać więcej .Ciasto wałkujemy na okrągły placek i dajemy na blaszkę do piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasto smarujemy sosem , robię sama, taki z oliwą i czosnkiem .
Wszystkie składniki kroimy na dowolne kawałki, sery kruszymy i wszystko kładziemy na cieście, pieczemy ok 10 min w tem 250st
Składniki
CIASTO :-
mąka tortowa 1 szkl może ciut więcej
-
woda letnia 1/2 szklanki
-
drożdże suche 1 płaska łyżeczka
-
oliwa aromatyzowana 3 łyżki
-
sól do smaku 4 szczypty
-
oregano 3 szczypty
-
szynka wędzona 150 g
-
pieczarki 2 szt
-
mozarella 1 szt
-
ser pleśniowy niebieski 50 g
-
ser kozi 50 g
-
cebula biała 1 szt
-
oliwki zielone 6 szt
-
oliwki czarne 6 szt
-
sos pomidorowy 1/2 szkl
Komentarze
Prześlij komentarz