Sposób przygotowania
Mięso myjemy, osuszamy i nacinamy w nim kieszonkę na nadzienie.
Cebulę kroimy w kostkę, boczek również , borowiki kroimy na pół.
Mięso doprawiamy w środku również, po czym do kieszonki wkładamy porcję warzyw, zamykamy spinając wykałaczką.
Do garnka wlewamy olej i na rozgrzanym przesmażamy mięso z każdej strony, następnie garnek przykrywamy zmniejszamy ogień na minimum i tak dusimy 25min pilnując czy jest wystarczająco soków, pod koniec pieczenia odkrywamy i czekamy aż sos odparuje.
Podajemy z puree i surówką
Cebulę kroimy w kostkę, boczek również , borowiki kroimy na pół.
Mięso doprawiamy w środku również, po czym do kieszonki wkładamy porcję warzyw, zamykamy spinając wykałaczką.
Do garnka wlewamy olej i na rozgrzanym przesmażamy mięso z każdej strony, następnie garnek przykrywamy zmniejszamy ogień na minimum i tak dusimy 25min pilnując czy jest wystarczająco soków, pod koniec pieczenia odkrywamy i czekamy aż sos odparuje.
Podajemy z puree i surówką
Składniki
-
filet z kurczaka 2 szt
-
kukurydza w puszce 1 łyżka
-
cebula czerwona 1/.2 szt
-
boczek wędzony 2 plastry
-
borowiki marynowane 2 szt/małe
-
sól morska 4 szczypty
-
pieprz kolorowy ziarnisty 4 szczypty
-
papryczka chilli 4 szczypty płatki suszone
-
olej aromatyzowany 4 łyżki/ pepperoni pikantny
-
kolendra mielona 4 szczypty
-
papryka słodka mielona 4 szczypty
Komentarze
Prześlij komentarz